Home About Tutorial Freebies Linkies Status


10 Budak Comel Datang MelawatTemplate by: Aqila Farah Zulkifli
Re-Edit by: aqilaaa fawaaahh
Others Helping: Aina & Wana & Khairina
Best view in Google chrome only.Dosa yang di 'halal' kan ?
Post by Aqila Farah Binti Zulkifli on Saturday, June 2, 2012
Hai korang , korang perasan takk ? tanpa kita sedar tak sedar , sebenarnya perkara nie da lama berlaku . Korang sedar takk , seolah olah seperti ada dosa yang dihalalkan -.- Betul takk ? Tak percaya ? kalau tak percaya cuba tengok gambar-2 dibawah nie ..
betul tak apa yang kila cakapkan ? seolah olah ia dihalalkan . Sbb ada yang sampai sanggup "Jual Diri" dengan berkemban lah , pakaian tak cukup kain lah . haihh , tak malu ke ? tak takut dosa ke ?
Tak ada pengecualian dalam Islam boleh buat semua benda nie semata mata untuk berlakon .. TAK ADA . Setiap perkara yang kita buat akan dihisab, tiada pengecualian walaupun berlakon .
Kadang-2 macam nak mempermainkan agama Islam pulak . Sekejap tutup aurat , sekajap bukak aurat . haih -.- Bila di tanya , katanya "Dah pengarah minta buat macam tu". Habistu , arahan Allah pula diendahkan . Kononnya nak cuba semua watak , nak cuba jadi ustazah , jadi perempuan jalanan pon tak kisah . haih , hidup nie kalau terlalu mengejar dunia , apapun tak dapat tau ? Mungkin jadi mcm nie disebabkan mereka tak tahu hukum . * doakan supaya mereka mendapat petunjuk daripadaNya .

haih, kalau nak sangat buat . BOLEH , tapi kena ikut 5 syarat nie dulu:
  • Jangan makan rezeki yang Allah beri
  • Jangan tinggal di buminya
  • Cari tempat yang kita boleh bersembunyi daripada dilihat Nya
  • Minta tangguh daripada malaikat maut sekiranya dia datang untuk mencabut nyawa
  • Jika malaikat Zabaniyah datang mengajak ke neraka pada hari kiamat nanti , jangan mengikutnya
Tapi , hakikatnya semua benda nie adalah MUSTAHIL buat kita . Segala yang ada adalah milik Allah termasuklah diri kita sendiri . Jadi mari muhasabah diri :)
37 comment[s] | back to top