Home About Tutorial Freebies Linkies Status


10 Budak Comel Datang Melawat



Template by: Aqila Farah Zulkifli
Re-Edit by: aqilaaa fawaaahh
Others Helping: Aina & Wana & Khairina
Best view in Google chrome only.



Kenapa saya lebih suka single ?
Post by Aqila Farah Binti Zulkifli on Thursday, September 13, 2012
Assalamualaikum dan selamat sejahtera :) 
KENAPA SAYA LEBIH SUKA SINGLE ?
1. Sebab :


- Eleh kau , dulu kau pun pernah kaple . 

Yups , memang dulu saya pernah kaple ape bagai semua ni . Sebab mase dulu saya cetek akal ! Saya pikir if tak berdua duaan semua ni tak dosa . ehh , memang tak dosa . But kata-2 yang dekat sms tu tak dosa pulak ? boleh timbulkan keghairahan . e.g : 'baby , i miss you so much. blablabla' . Ia sama je seperti kisah diblog Srikandi ni .

2. Boleh tumpukan cinta kepada Allah . Fikiran taklah ke angkasa daripada memikirkan orang yang belum tentu jadi suami or isteri kita baik fikirkan allah je . Sekurang kurangnye DOSA GUGUR bukan ANAK GUGUR .

3. Bebas berkawan dengan sesiapa sahaja but mesti dalam batasan k . Takde siapa pon yang nak marah , membebel ape semua tu . Belum sah lagi dah mengongkong .

4. Kurang sakit hati . Bagi saya sia-2 je ade rase sakit hati ni . Kejap-2 jeles , lepastu menangis lha ape lha . Awak , jangan bazirkan air mata awak untuk perkara yang remeh temeh . Allah cipta air mata bukan sebab untuk menangis untuk si DIA . But menangis sebab rasa bersyukur dengan nikmat ilahi .


5. Tak buang masa , kalau masa yang sepatutnya boleh lah kite buat solat dhuha ke ape ke . Tapi bila couple , kena lha sibuk jaga hati die dengan call die setiap masa , text die selalu . Err , macam-2 lha , hati manusia sunguh sungguh kite nak jaga , Allah ? 

6. Enjoy the silence . Orang kata sunyi bila takde orang nak text . Takde orang kite nak call . But , enjoy the silence lha . HOW ? Dapatkan ketenangan jiwa dengan berzikir kepada-Nya , nak lagi best ? Senyap-2 masa malam tu bangun Qiamullail . See , mcm mne kite nak enjoy the silence tu depends on kite sebenarnya . 

7. Kurang dosa . Dosa yang dah sedia ada ni pun dah tak terkira dah . Malulah wahai hamba Allah . Allah terlalu banyak memberi tapi kita sendiri melupakan-Nya . Allah memberi kita nikmat tetapi kita membalasnya dengan maksiat . 

8. Boleh fokus dalam matlamat . Boleh belajar rajin-rajin . Boleh belajar ilmu agama tanpa had . Kesimpulannya kehidupan lebih terfokus . Get it ? 

- Orang kata bercinta berpada pada . Kalau berputus takdelah merana . Lagi-2 usia muda , tak tahu kahwin bila . Maka wajarlah kita menumpahkan seluruh rasa cinta kita pada Allah :)

27 comment[s] | back to top